Podzimní zmrzlinová pokušení

/5.10.2016/Zmrzlinová sezóna s létem nekončí. Mražené lahůdky tradičně spojované s horkými slunečnými dny se totiž dají jíst i ve dnech chladnějších. Jednou z podzimních specialit jsou unikátní makronky –  křehké barevné skořápky z mandlového těsta slepované místo džemu lahodnou zmrzlinou. Jako jediná v Praze, ale i v celém Česku, je nabízí Amorino, jedna z nejúspěšnějších italských zmrzlinářských značek. A k podzimu patří i její další specialita: horké vafle s pořádnou porcí zmrzliny. Zmrzlinářství Amorino, které má lásku k mraženým delikatesám už ve svém názvu, se v mnoha zemích světa proslavilo zmrzlinovými růžemi nejrůznějších chutí a barev. Proč si tedy na podzim nevylepšit náladu pěkně po italsku?  

K nejoblíbenějším lahůdkám patří makronky se zmrzlinou v podobě čokoládového nebo kávového gelata.  „Ale makronky se dají slepovat i ovocným sorbetem.  Zde kraluje malina, která je mezi makronkami bezkonkurenčně nejoblíbenější příchutí,“ říká Vojtěch Kučera, manažer z Amorino Praha, první české pobočky otevřené začátkem léta na Malostranském náměstí. Ta láká na celkem 30 druhů mléčných gelat a ovocných sorbetů unikátních příchutí z nejlepších surovin dovezených z celého světa – vždy čerstvých, bez dochucovadel a konzervantů. Jako jediní u nás tu z nich dokáží vykouzlit navíc i krásně naaranžované zmrzliny ve tvaru barevných růžiček, jejichž lístky si lze nechat vyskládat podle vlastní chuti.

Novou podzimní příchutí zmrzlinářství Amorino je v těchto dnech mléčné gelato s příchutí vlašského ořechu a fíků. Perfektně tak kombinuje dvě sezónní chutě. Sladké fíky ještě připomenou dozvuk pozdního léta. A atmosféru podzimu navodí ořechy, které jsou pro toto roční období typické.

Ledové i horké v jednom soustu   

Na podzim přijdou vhod i horké a křupavé vafle. Ve spojení s neobyčejně dobrou zmrzlinou vytvářejí jedinečnou kombinaci chutí. Požitek ještě umocňuje mix teplot jejich jednotlivých součástí: v jednom soustu si pochutnáte na horké vafli i na ledovém gelatu. „Na vafle se hodí spíše chuťově plnější gelata, jako je čokoláda nebo karamel. Základní složkou gelata je mléko. A to jde s vaflemi výborně dohromady.  Pokud ale někdo trvá na ovoci, rozhodně nic nezkazí ani malinovým nebo jahodovým sorbetem. Mým favoritem je kombinace Amorino čokolády a stracciatelly,“ vypráví Vojtěch Kučera. „A až uhodí opravdu zima, budou v nabídce i speciální dorty se zmrzlinou,“ dodává. Ty se neplní obvyklými krémy, ale vyhlášenými gelaty Amorino. Čerstvé dorty nejsou nijak doslazované a nejsou v nich žádná barviva ani chemie.  Amorino doplňuje svoji podzimní nabídku také svojí originální čokoládou. Tu si lze dopřát ve formě lahodných horkých nápojů či v podobě klasických tabulkových čokolád a pralinek.

Amorino je jedna z nejúspěšnějších italských zmrzlinářských značek.  První česká pobočka tohoto světového řetězce se objevila začátkem července v historickém centru Prahy a hned si získala své příznivce. Amorino má dnes kolem 150 poboček od Ameriky, přes západoevropské země až po Dubaj a Soul.

Značku Amorino Gelato založili v roce 2002 dva italští kamarádi – Paolo Benassi a Cristiano Sereni.  Vsadili na výrobu nejkvalitnější čerstvé zmrzliny připravované výhradně z přírodních surovin, bez umělých barviv a příchutí. A zaměřili se i na vzhled: začali ze zmrzlin vytvářet krásné květy v podobě lahodných růžiček.

www.amorino.com

Přílohy ke stažení

Share