Cvičení na střeše Paláce YMCA pro dobrou věc

Pravidelnou „Fit pauzu pro kancelářské povaleče“ zahajují od pondělí 26. září na střeše Paláce YMCA v ulici Na Poříčí 12. Konat se tu bude až do 10. října každé pondělí od 13:15 hodin, v dalších týdnech pak bude pokračovat v tělocvičně tamějšího Sportcentra. Dvacetiminutovou rozcvičku povede  zkušená instruktorka Věra Beroušková. Určena je všem lidem se sedavým zaměstnáním z centra Prahy, kteří si chtějí během polední pauzy protáhnout tělo a setřást tak ze sebe i únavu a stres. Speciální oblečení není nutné, vhodná je jen plochá obuv. Doporučené vstupné je 30 Kč. Výtěžek ze cvičení půjde – stejně jako zisk z pronájmů všech kanceláří v Paláci YMCA – na práci s dětmi a mládeží.

„Jen v samotném Paláci YMCA máme momentálně téměř 100 pronajatých kanceláří a v nich mnoho lidí, kteří se chtějí aspoň jednou týdně zdravě provětrat – na naši střechu zveme ale i všechny ostatní zájemce z centra Prahy. Kvůli kapacitě plochy prosíme jen o registraci předem,“ říká iniciátorka akce a ředitelka Paláce YMCA Petra Otřísalová. Podle ní je krátká rozcvička to nejjednodušší, co lze pro svoje zdraví udělat. Střecha, která je jinak pro veřejnost uzavřená, navíc nabízí i překrásný, duši povznášející výhled na Prahu. Právě propojení péče o tělo, duši a ducha je ostatně i to, oč organizaci YMCA vždy šlo, a co symbolizuje i její znak v podobě červeného rovnostranného trojúhelníku. „Při nepříznivém počasí se cvičení přesune do tělocvičny: ta se pyšní mimo jiné unikátní klopenou běžeckou dráhou, na níž trénovala třeba Eva Bosáková a Věra Čáslavská,“ dodává Petra Otřísalová.

Na střeše budovy se sportovalo už za první republiky: než její plochu z větší části zabrala kotelna, bývalo tu unikátní basketbalové a volejbalové hřiště. Multifunkční Palác YMCA nabízí během roku veřejnosti také další sportovní aktivity: v památkově chráněné budově postavené v roce 1928, stále funguje krytý bazén, je zde posilovna, sauna a mnoho dalších možností zdravého pohybu.

Více o akci, včetně rozpisu témat jednotlivých lekcí Fit pauzy, je na FcB PalácYMCA a www.palacymca.cz

Zájemci o cvičení se mohou předem registrovat na jednatel@palacymca.cz.

 

Přílohy ke stažení

Share