V soutěži s aplikací Yelp vyhrály poctivé zmrzliny

V soutěži o nejlepší zmrzlinu pořádané od 17. července do 17. srpna českou pobočkou mobilní aplikace Yelp zvítězily „poctivé zmrzliny“: čerstvé, bez dochucovadel a konzervantů, ze sezónních surovin, vyrobené s láskou podle vlastních, originálních receptů. U recenzentů Yelp, kteří se zaměřují na hodnocení lokálních služeb, posbíralo nejvíce hvězdiček zmrzlinářství Angelato, následovalo Puro Gelato, Cacao Prague a Crème de la Crème. Z mimopražských podniků bodovala zmrzlinárna v Dobřanech.

„Těžko mluvit o jediném vítězi, protože rozdíly v první čtveřici byly velmi těsné,“ říká Michaela Plesníková, ředitelka české pobočky Yelp. „Potvrdil se trend, že lidé v létě rádi zajdou na točené a kopečkové dobroty připravené přímo v místních cukrárnách a zmrzlinárnách. A že si bedlivě všímají nejen chuti, ale i vzhledu, přípravy, použitých surovin a také samotných zmrzlinářů,“ dodává.

Osobitost zmrzlinových doupat

Podle organizátorky soutěže Michaely Plesníkové se v hodnoceních ne náhodou opakuje výraz „poctivá zmrzlina“, ať už jde o velikost porcí, kvalitu výrobku či celkovou péči, kterou zmrzlináři svým produktům věnují. „Právě lidé, kteří si za svými zmrzlinami osobně stojí a kteří do jejich přípravy nasazují veškerou lásku i um, dokážou na milovníky mražených pochoutek silně zapůsobit,“ míní Plesníková. Jak ostatně píše jedna recenzentka, právě díky konkrétním lidem má každá z čtyř nejlépe hodnocených zmrzlináren „trošku jiný punc osobitosti“, a ona se proto „nemůže upsat jen jednomu zmrzlinovému doupěti“.

V soutěži se tak místo velkých hráčů objevovaly hlavně rodinné firmy a značky. Příznivé ohlasy sklízeli také úplní nováčci s výjimečnou nabídkou, jako například Amorino, italské zmrzlinářství otevřené teprve začátkem července na Malostranském náměstí v Praze: lahodné sorbety a gelata tam do kornoutků aranžují v podobě barevných růžiček.

Yelp je celosvětově rozšířená aplikace pro mobilní telefony, která se zaměřuje na vyhledávání a hodnocení lokálních podniků a služeb. Od roku 2013 působí i v České republice. Výsledky a recenze ze zmrzlinové soutěže, tipy na ověřená místa v okolí a také pozvánky na další akce Yelp – zářijový brunch, pivní ochutnávky či sbírání pokémonů – lze najít na www.yelp.cz

Co je Yelp:

Yelp založený v roce 2005 v San Franciscu jsou internetové stránky a mobilní aplikace, které spojují lidi se skvělými místními podniky. Za geniálním nápadem stál Jeremy Stoppelman, současný výkonný ředitel firmy, který jednou u svých známých poptával tip na dobrého lékaře.  Během pátrání po šikovném specialistovi mu došlo, že podobný servis založený na určitém počtu doporučení od skutečných lidí by uvítali i další zájemci. Tak se narodil Yelp, služba, která má dnes na světě už miliony spokojených uživatelů.

Yelp dnes působí v metropolích více než 32 zemích po celém světě.  Zde všude se Yelp stal předním průvodcem od butiků a mechaniků, po restaurace nebo lékařské ordinace.  Yelp komunita se vždy skládá z místních obyvatel, kteří se připojují on-line, aby se podělili o své názory na lokální podniky. V roce 2015 navštívilo Yelp prostřednictvím svého mobilu přibližně 86 milionů unikátních návštěvníků a okolo 75 milionů unikátních návštěvníků sledovalo Yelp na desktopech. Počet recenzí se v březnu 2016 se počet recenzí přehoupl přes magických 100 milionů. V červenci 2013 byla aplikace spuštěna i v Česku.

 

 

 

Přílohy ke stažení

Share